Po dlouhé době (4roky) jsem neodolal nabídce czc a za 2237 Kč (včetně DPH a laserové myši zdarma) jsem si pořídil novou grafickou kartu AMD Radeon HD 7770 od firmy VTX3D:
Příloha:
show_img_7770.jpg [ 184.17 KiB | Zobrazeno 26521 krát ]
Je to referenční provedení, ještě s referenčními takty před oficiálním navýšením od AMD pro jádro na 1100GHz a 5Ghz (4x1250) pro paměti, ale mě to pro ETčko bohatě stačí, ještě na mém rozlišení 1440*900
Přikládám screen z gpu-z:
Příloha:
7770.gif [ 24.31 KiB | Zobrazeno 26523 krát ]
Karta v defaultním nastavení má ventilátor na 35% (bohužel gpu-z ani hwinfo mi neukazuje otáčky) při 35°C což u referenčního provedení chlazení znamená celkem "slyšitelnej rámus", stáhl jsem to manuálně na 25% a spokojenost.
Co se týče výkonu moc her již nehraju, vlastně jen to naše starý dobrý ET a zde drží stabilních 125fps, které mám napevno nastaveno v cfg na zatím všech mapách a lokacích, přestože karta jede v minimálním vytížení a to jest 300MHz jádro a 600MHz (4x150) paměti, tedy pokud gpu-z neklame..
Prozradím že se s Ondrou chystáme zprovoznit Bažžina BF2 server a ten určitě kartu provětrá řádněji
a myslím si tak, že výměna za mou starší Gigabyte ATi Radeon HD 4850 s 512mb GDDR3 pamětí, měla smysl už kvúli podpoře DirectX 11.1 a snížení spotřeby celé sestavy o desítky wattů, jak při brouzdání tak při hraní.
Balení byla standardní krabice a karta byla ještě zabalena v bublinkové fólii, jako příslušenství adaptér DVI-VGA a mini DP-DP a ještě CD s ovladači nic víc. CZC přidalo ke kartě laserovou myš Prestigio, kvalitu prozatím neznám (myš teď nepotřebuji a nechávám jí ve skříni) ale o udávané hodnotě 850 Kč dost pochybuji
Kdyby bývala místo ní stála karta o dvě stovky méně byl bych radši, ale jak se říká darovanému koni na zuby nekoukej a už tak je s cenou 2237Kč (ke dni 1.8.2012) dle mne tato nabídka bezkonkurenční.
A co vy jakou máte grafickou kartu, nebo jste pořídili nově i nějaké jiné komponenty do PC?